Coaching

Coachen is geen onderwijs, advies, training of een opleiding. Want bij al die andere vormen van helpen en/of begeleiden gaat het voornamelijk om de overdracht van kennis en/of vaardigheden van de ene persoon naar de andere.

Wat is coaching dan wel?

Coachen is een doelgerichte techniek om u te helpen uw doelen, aanmerkelijk wellness-coachingsneller en gemakkelijker te realiseren, dan dat u zelf op eigen houtje kunt!
Wat u over uzelf, over uw leven en andere zaken gelooft, heeft de neiging werkelijkheid te worden. Uw gedachten bepalen uw leven, welzijn enz. Het is dus van het grootste belang om hierover controle te krijgen. En dit is nu net hetgeen ik u graag wil aanleren.
Het grote verschil tussen personal coaching en alle andere manieren om iets te leren, is dat personal coaching uitgaat van u als persoon. Het gaat er bij personal coaching niet om hoe we ‘de leerstof’ tussen uw oren kunnen krijgen, zoals elke training, cursus of opleiding doet.
Personal coaching of persoonlijke coaching is een begeleidingstraject. Dat traject, richt zich geheel op wie u bent als persoon. Wie bent u? Wat wilt u? Wat kunt u? Wat zoekt u? En, belangrijker nog, hoe geeft u uw leven en/of werk op zo’n manier vorm, zodat u daar (meer dan) tevreden over bent.
Als Coach kan ik u begeleiden op diverse gebieden:

 • Professioneel
  Hoge werkdruk, teveel verantwoordelijkheid, burn-out…
  Het behandelen van lichamelijke klachten en het beoordelen van arbeids gerelateerde aandoeningen…
 • Persoonlijk
  Omgaan met stress, depressie, verdriet, angst…
  Oplossen van bijvoorbeeld communicatieproblemen, eenzaamheiechtscheidingd…
  Het vinden van geluk, zelfvertrouwen, persoonlijk succes…
  Het behandelen van verslavingen zoals roken, alcohol, en drugs…
 • Relationeel
  Omgaan met moeilijke keuzes, de juiste beslissing nemen, werken aan een goede     communicatie
  Problemen in de relatie, overspel, sexuele problemen, jaloezie…
  Het behandelen van diverse aandoeningen..