Counceling op een krachtplek

Een krachtplek is een plaats of gebied waar bijzondere krachten vrij komen.   Een bekende krachtplek is Stone Henge.stonehenge

 

Onze krachtplek is een bijzondere boom in Bergen op Zoom. Iedereen die er mee naar toe is geweest heeft wonderbaarlijke dingen gevoeld en beleefd.

De boom is ons dierbaar doordat de as van een overleden vriendin van mijn vrouw daar, zonder iemand erbij, is uitgestrooid door haar vriend. Bij het zoeken naar  de plek(wij wisten niet waar haar vriend de as precies had uitgestrooid) kwamen wij bij deze boom terecht, waarbij Ellen meteen helemaal zeker was dat het deze boom moest zijn. Vrijwel meteen voelden we “rare” dingen voelden, ikzelf meer dan mijn  vrouw.
treurbeukNa een aantal maanden heb ik de vriend mee genomen naar Bergen op Zoom en gevraagd of hij wilde aanwijzen waar hij de as verstrooid had. We liepen het bos in hij ging in 1 rechte lijn naar de betreffende boom.

Vanaf dat moment ga ik iedere week in ieder geval 1 keer naar “de boom” zoals wij ze liefkozend noemen maar vaak ook meerdere keren per week met mensen die alles opgekropt hebben en het niet meer uit hun systeem kunnen krijgen, geloof me, dat gaat bijna vanzelf als je daar bent.

Soms neem ik instrumenten mee en speel ik wat of ik speel samen met de cliënt die erbij is, dat is helemaal afhankelijk wie er mee gaat en word pas op het laatste moment ingegeven.

In de zomer geef ik de djembé lessen ook wel bij de boom.