Djembé Les voor kinderen

djembe-voor-kinderren-2Een kind kun je alleen maar iets leren op een speelse manier. Aangezien ik ook probeer om het kind in mij te laten spreken zijn de kinderen hier dus erg op hun plek. Tijdens de lessen kletsen we en moet de aandacht boog niet te strak staan. De kinderen leren gaandeweg de ritmes die ze voor geschoteld krijgen.

Halverwege de lessen even naar de schildpadden kijken of een glaasje limonade hoort er gewoon bij, terwijl ouders soms het gevoel hebben dat het een rommeltje is. Ik leg de ouders uit hoe het werkt en dat hun kinderen al te veel en te vaak in het gelid moeten lopen.

En ja, het ene kind gaat sneller dan de ander of is langer geconcentreerd. Maar het grappige is dat aan het eind van de les ieder kind toch het ritme (bijna) onder de knie heeft. En dat is bij de volwassenen (bijna) nooit het geval, die zijn bang om fouten te maken, of voor gek te staan.

De lessen zijn op donderdagmiddag van 16.15 tot 17.00 uur. De kosten inclusief het gebruik van de djembé zijn € 5,00 pp per les