Ontspanning door klanken

DE RIVIER

Onder ontspanning word verstaan,
het volledig in jezelf zijn met de daarbij behorende gemoedstoestand.

Energetisch gezien bestaat het menselijk lichaam vooral uit vocht. Dit vocht vormt een denkbeeldige rivier die van boven naar beneden stroomt en zorgt dat de energie, die zo belangrijk is voor het goed functioneren van ons lichaam, gerecycled kan worden. Door ons leven heen worden er dammen opgeworpen en ontstaan er gebieden
in ons lichaam waar te weinig, dan wel teveel vloeistof is, die zorgen dat de oorspronkelijke rivier niet meer goed kan stromen. Hierdoor kan stress ontstaan waardoor er veel fysieke klachten kunnen ontstaan. Wetenschappers zien gelukkig steeds meer het verband tussen geestelijke stress en fysieke klachten.

Nu is het altijd goed om over je problemen te praten met iemand die daarvoor geleerd heeft en niet tot je familie behoord, maar je krijgt daar niet alles mee opgelost. De rivier heeft nog steeds dammen en blokkades waardoor goed stromen word gehinderd. Zoals je weet kun je met trillingen versperringen en dammen weghalen. Denk maar aan die keren dat je op het strand heel zachtjes met je voeten wiebelde en je langzaam door het zand leek te zakken. In ons lichaam gebeurt dat net zo. Door middel van trillingen (vibraties) kunnen we een groot gedeelte van de versperringen weghalen waardoor de energie weer gaat stromen. Dat dit zorgt voor het verminderen van stress spreekt voor zich.

Klankbad of Klankmassage

U neemt gekleed plaats op een behandeltafel en word toe gedekt met een deken. De therapeut zal vervolgens klankschalen gaan bespelen en plaatst die al dan niet op uw lichaam, naar gelang het nodig is om versperringen op te ruimen. Er zal ook gespeeld worden op shamanendrums, didgeridoos, rainsticks, Ocean drums, gongs en andere instrumenten die nodig zijn om de stroming weer in orde te maken. Afhankelijk van de gesteldheid van uw lichaam duurt een behandeling ongeveer een uur.

Tijdens de behandeling gebeuren er dingen waardoor u echt volledige ontspanning bereikt terwijl u er wel gewoon bij blijft. Is er iets wat u niet prettig vind zoals bv een te hard geluid of een te zware schaal, bent u altijd in staat om dit aan te geven.

Verstandig is om eens in de zes tot acht weken een behandeling te herhalen aangezien u in uw, soms jachtige, leven constant met stress te maken heeft. Zie het een beetje als het naar de kapper gaan! Op een gegeven moment is het gewoon nodig om te gaan omdat u zich niet meer lekker voelt met de staat van het haar. En als de kapper dan klaar is heeft u een heel prettig en fris gevoel waardoor u weer ‘lekkerder’ in uw vel zit. Met een klankbad/klankmassage is het hetzelfde, u voelt zich weer vrij en fris en energieker, maar toch moet u na een aantal weken tot maanden weer terug. Om te zorgen dat u een constante vorm van ontspanning heeft moeten er een aantal patronen veranderd worden zodat u anders in het leven gaat staan. Dit lijkt moeilijker dan het is, maar daar kunnen we over praten en behandelen als het u uit komt.