Sjamanen drums

De drum als oergeluid.

Zelfs een jonge gorilla snapt het nut van drummen al, zonder dat het aangeleerd is.
Gorilladrumming

 

Het jong

 

 

 

  • Maakt er indruk mee op soortgenoten
  •  Intimideert zijn vijanden
  •  Healt er zichzelf mee

 

Drum, en Ont-moet je zelf”

                   Sjamaantrommel

 

Een drum is je maatje voor het leven.

De drum helpt je om;

Je zelf af te stemmen op de oerkrachten die binnen in je zitten.
Je natuurlijke ondersteuning op te roepen bij je persoonlijke groeiproces.
Je bewustzijn te verruimen.
Je contact te laten maken met andere werelden.
Je (meer) aarding & stevigheid te geven

Drummen heeft vele toepassingen. In onze praktijk word de drum gebruikt tijdens de klankmassage en tijdens drumcirkels, maar ook individueel tijdens behandelingen. Ik noem even wat toepassingen.

Ter ontspanning:

Zelf drummen of de drum horen, beiden werkt heel ontspannend en laat je jezelf ook snel meevoeren naar andere bewustzijnsvormen. Dit komt omdat het ritme en de trilling van de drum werken om onze hersengolven te synchroniseren en in alfa- of bètastaat te brengen.

Ter ondersteuning van een massage:

Al drummend over het lijf ontstaat totale ontspanning en overgave. Het hoofd wordt stil, de organen worden wakker gemaakt. Je hele wezen wordt totaal geharmoniseerd.

Ter afsluiting of tijdens een meditatie:

Aan het einde van een meditatie helpt de drum je om weer terug in je lijft te komen, vol energie en met een wakkere geest.

Bij therapeutische sessies:

De drum is een uitermate geschikt instrument om emoties op te roepen. De drum versterkt de emoties en helpt je ze te transformeren. Zo kom je een flinke stap verder in je proces.

sjaman drumming

 Voor het focussen van je aandacht:

Ritmisch bespelen van de drum verstilt, brengt je in je centrum of juist naar een andere plaats in het universum (trancereizen).

Bij een drumcirkel:

Tijdens een drumcirkel ga je met intentie of een thema drummen. Dit kan zijn voor jezelf, voor anderen of voor moeder aarde. Een drumcirkel geeft een grote verbinding met jezelf maar ook met de mensen die tijdens de drumcirkel aanwezig zijn. Het kan verstilling geven maar ook plezier en saamhorigheid.

Je eigen drum maken of kiezen

Zoals gezegd, “Het is je maatje voor het leven”. Je eigen drum uitzoeken is dan ook best spannend, de maat en het dier moeten bij je passen. Door met je hart te kiezen gaat het, met onze ondersteuning, zeker goed komen, daar zijn we van overtuigd.
We hebben drums die van eigenaar mogen verwisselen, maar mooier en intenser is het om je eigen drum te maken tijdens een tweedaagse workshop. Onder deskundige begeleiding maak je de reis van huid naar drum met alle emoties die daarbij om de hoek komen kijken.

 

Niets is standaard!!
Net zoals jijzelf uniek bent, is ook elke drum uniek.

space-drum