Workshop Sjamaandrum

Een drum maken van begin tot eind duurt ongeveer 20 uur. Dat is dan vanaf het begin van het prepareren van de huid tot en met de eerste klanken die u er zelf uithaalt nadat de drum voldoende droog is geworden om op te trommelen. Als u bij ons aankomt is de huid geprepareerd en het frame gemaakt. U hoeft alleen nog maar uit te zoeken wat u wilt gebruiken.

Sjamanendrum Hert

Sjamanendrum Hert

DE HUID

De huiden die ik gebruik zijn meestal van hert, maar ook paard, geit en koe zijn aanwezig. De huiden zijn klaar voor het maken van een drum, u hoeft alleen nog maar de maat te snijden die belangrijk is voor het opspannen op het frame

FRAME

Er zijn verschillende maten frames, u kunt en mag een frame zelf uitzoeken. Ik maak de frames van Fins berken multiplex ivm het gewicht. Mocht u een massief houten frame willen hebben (denk aan het gewicht) dan word dat speciaal voor u gemaakt tegen meerprijs.

We beginnen de workshop met het uitzoeken van de materialen en de gereedschappen en daarna beginnen we met het maken van uw eigen drum.

De eerste dag zijn we ongeveer acht uur bezig, inclusief lunch en koffiepauzes. Mocht u allergisch zijn of glutenvrij moeten eten, geef dit dan van tevoren door.
Als de drum klaar is moet ze gaan drogen. Het drogen gebeurt in de praktijk en duurt ongeveer zeven dagen voordat ze helemaal droog is.

De tweede dag is na een week en op deze dag gaan we de drumstok maken en eventueel onze drum nog bewerken naar eigen inzicht. Deze dag duurt ongeveer vier uur.

Uiteindelijk gaan we de drum tot leven brengen door te gaan spelen.

 

Kosten voor de workshop zijn € 225,00 inclusief alle materialen, koffie, thee, lunch etc.